Lekkie, orzeźwiające, naturalne wino białe będące kupażem odmian xarel-lo, macabeu, parellada i monastrell. Powstaje w biodynamicznie uprawianej winnicy Celler Credo w apelacji Penedes leżącej w Katalonii.
Malvasia istriańska, 48 h macerowana na skórkach, fermentacja w stali, na rdzennych drożdżach. Dojrzewana 11 miesięcy na osadzie. Winnica certyfikowana Demeter.
Malvasia z pojedynczej parceli, Paderno. 15 dni maceracji na skórkach, spontaniczna fermentacja na własnych drożdżach, w stali. Dojrzewanie 15 miesięcy na osadzie w 500l beczkach, potem 30 miesięcy w tychże, nastepnie 6 miesięcy w 200l botti. Winnica biodynamiczna, certyfikowana Demeter.
Unikalne wino matieja Koreniki. Kupaż odmian z miejscówek Paderno i Pod Kortincą. 45 dni maceracji (skin contact), fermentowane w stali, spontaniczna fermentacja na rdzennych drożdżach. Leżakuje na osadzie 12 miesięcy w używanych beczkach 2000l, potem jeszcze 6 lat. Winnica biodynamiczna, certyfikowana Demeter.
Potężne, białe wino z odmiany chardonnay. Powstaje w naturalnie uprawianej morawskiej winnicy prowadzonej przez Jaroslava Osičkę. Chardonnay jest flagowym winem Osički. 30 miesięcy dojrzewania nad osadem w dębowych beczkach, zarówno w nowych, jak i używanych. Skoncentrowane, z dużym potencjałem, zdecydowanie w owocowym charakterze, z ładnie wkomponowaną beczką.
Wino naturalne z jednej z najwyższych winnic w Europie (1350 m n.p.m.) położonej w Sierra Nevada. Jego twórca, Manuel Valenzuela, należy do pionierów win naturalnych (od 1979 roku) i był pierwszym certyfikowanym producentem win organicznych w Hiszpanii. Jednakże zrezygnował z ceryfikowania uważając normy za zbyt mało rygorystyczne.
Białe, bardzo skoncentrowane i intensywne wino z odmiany pinot gris. Powstaje w naturalnie uprawianej morawskiej winnicy prowadzonej przez Jaroslava Osičkę. Pinot gris należy do ulubionych odmian Osički. Spontaniczna fermentacja i 24 miesiące dojrzewania w dużych, dębowych beczkach. W aromacie i smaku sporo nut orzechowych, dojrzałych owoców.
Typowe verdejo. Kolor jasnożółty z zielonymi refleksami. W nosie aromaty trawy, kopru włoskiego i białego pieprzu. W ustach soczyste, zbalansowane, z mineralnym finiszem.
Wszystkie wieliczkowe wina powstały w 100% z winogron ekologicznych uprawianych w Winnicy Wieliczka w wyniku maceracji na skórkach od 3 dni do pięciu miesięcy. Za fermentację odpowiedzialne były dzikie drożdże. Ewentualny osad na dnie butelek nie obniża jakości wina. Jest rezultatem naturalnego dojrzewania i wynika z ograniczenia do minimum zabiegów przed rozlewem wina. Pojemność butelek 750 ml. Wszystkie butelki numerowane.
Wino świeże i żwawe, charakterystyczne dla szczepu. Marakuja i papaja w aromacie, usta agrestowe, nuty czarnego bzu i grapefruita. Rześka kwasowość, harmonijna struktura.
Prosty, smaczny, nieskomplikowany pinot gris. Wino z aromatami dojrzałych, żółtych jabłek, gruszek i soczystego melona. Świeży i owocowy przedstawiciel jednej z najpopularniejszych odmian winogron z Niemiec. Idealny do sznycla z sałatką ziemniaczaną, warzyw dyniowych z imbirem lub makaronu z kremem grzybowym.
Bardzo klasyczne i orzeźwiające wino białe z austriackiej odmiany grüner veltliner. Powstaje w winnicy w Krems, prowadzonej przez Toniego Zöhrera. Winogrona zbierane są w historycznej dla Krems winnicy Sandgrube. Wino fermentowane w tankach ze stali nierdzewnej. W aromacie i smaku białe owoce, cytrusy, a w finiszu charakterystyczna dla tej odmiany pieprzna nuta. Litrowa butelka i bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Pojemność butelki: 1 litr.
Czerwone wino z klasycznej dla regionu odmiany modry portugal. Powstaje w naturalnie uprawianej morawskiej winnicy prowadzonej przez Jaroslava Osičkę. Spontaniczna fermentacja, dojrzewanie w dużych, starych dębowych beczkach przez 10 miesięcy. W aromacie i smaku sporo czereśni i jeżyn. Orzeźwiające, z dobrą kwasowością.
Spontanicznie fermentowane, macerowane na skórkach, dojrzewające 9 miesięcy w dębowych beczkach, niefiltrowane wino z minimalną zawartością CO2. O aromatach wiosennych kwiatów, truskawek i wiśni.
Wino pomarańczowe z odmiany grüner veltliner z pojedyńczej parceli Alte Setzen. Powstaje w naturalnie uprawianej winnicy w regionie Traisental, prowadzonej przez Marcusa Hubera.
Wino powstały w 100% z winogron ekologicznych uprawianych w Winnicy Wieliczka w wyniku maceracji na skórkach od 3 dni do pięciu miesięcy. Za fermentację odpowiedzialne były dzikie drożdże. Ewentualny osad na dnie butelek nie obniża jakości wina. Jest rezultatem naturalnego dojrzewania i wynika z ograniczenia do minimum zabiegów przed rozlewem wina. Pojemność butelek 750 ml. Wszystkie butelki numerowane.
Wino pomarańczowe z odmiany grüner veltliner z pojedyńczej parceli Alte Setzen. Powstaje w naturalnie uprawianej winnicy w regionie Traisental, prowadzonej przez Marcusa Hubera.
Malvasia istriańska, 48 h macerowana na skórkach, fermentacja w starych beczkach, na rdzennych drożdżach. Dojrzewana 11 miesięcy na osadzie. Winnica certyfikowana Demeter.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.