Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Producent
- Chateau de Gardegan (1)
- Chateau de Montmirail (1)
- Chateau La Croix Taillefer (1)
- Château La Péyère (1)
- Chateau Lousteeauneuf (1)
- Domaine du Prince (1)
- Domaine Forey Pere&Fils (2)
- Domaine G.Arpin (1)
- Domaine La Guintrandy (1)
- Domaine Lemoule (1)
- Domaine Pochon (1)
- Domaine Vincent Paris (1)
- Domaine Yann chave (1)
- Famille Greuzard (1)
- Maison En Belles Lies (2)
- Patrick Jasmin (1)
Cena
-
od
do
Château La Péyère Médoc
Ekologiczna uprawa winorośli. Spontaniczna fermentacja na rdzennych drożdzach. Dojrzewało 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. W najlepszym momencie do picia.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Chateau de Gardegan 2019
Aromatycznie mocne i złożone. Z pikantnymi nutami czarnej porzeczki, pieprzu, mentolu i goździków. Struktura jest solidna, tłusta i gęsta.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Chateau La Croix Taillefer Pomerol 2018
Chateau La Croix Taillefer oferuje przyjemną owocową nutę dojrzałych wiśni, suszonych śliwek oraz nuty orzechowe, tostowe, ziemiste i skórzane. Mocne aromaty owoców są wyczuwalnie złagodzone poprzez wpływ długiego leżakowania w beczkach. Umiarkowana kwasowość i delikatne taniny dopełniają balansu tworząc wzorowo zrównoważony profil smakowy. Przyjemna, na długo pozostająca w pamięci końcówka. Polecamy do steków z antrykotu, wołowiny po burgundzku, polędwicy z jelenia. Starzenie: 80% wina leżakowane 18 miesięcy w nowych beczkach francuskich.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Chateau Lousteauneuf Medoc 2014
Ekologiczne metody uprawy zrównoważonej, starzone 12 miesięcy w beczce z dębu francuskiego. Niefiltrowane.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cuvee de Beauchamp Gigondas 2016
Ciemno purpurowe wino, o potężnej strukturze, aromatach czerwonych owoców, przypraw, lukrecji i ziemi. Pochodzi z gron zebranych z 80 -letnich krzewów, dojrzewało 15 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Domaine Forey Echezeaux Grand Cru 2015
Domaine Forey została założona w 1840 roku, a Régis Forey jest zaangażowany w losy rodzinnej winnicy od 1987 roku. Od 1989 przejął wszystkie aspekty zarządzania biznesem, od utrzymania winnic i prowadzenia piwnic po sprzedaż. Domaine zbiera winogrona na ośmiu hektarach winnic uprawianych metodami ekologicznymi. Forey ma działki zajmujące najwyższe pozycje w Grands Crus Echézeaux i Clos de Vougeot. Prawdziwym klejnotem są jednak małe działki nad La Tâche w Premier Cru Les Gaudichots. Les Gaudichots jest jednym z najlepszych terroirów tego miejsca. Do czasu przejęcia dużej części terenu przez Domaine de la Romanée-Conti od Liger-Belair w latach trzydziestych XX wieku i związanej z tym integracji z zakładem La Tâche, Domaine de la Romanée-Conti produkowało również wina 1er Cru z tego miejsca. Régis Forey produkuje niezwykle soczyste czerwone wina, które są wyjątkowo niezawodne nawet w mniejszych rocznikach i są wspierane przez enologa, który doradza również Domaine de la Romanée-Conti. Wina czerwone zwykle dojrzewają w ciągu 3-4 dni zimnej maceracji i okresu maceracji trwającego od 20 do 26 dni. Wina dojrzewają w beczkach przez 14 do 18 miesięcy Udział nowego dębu, który jest używany wyłącznie do win Premier i Grand Cru, wynosi od 20 do 50%, w zależności od rodzaju wina i rocznika. Wina są następnie butelkowane bez klarowania i filtrowania.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Domaine Forey Vosne Romanee Premier Cru Les Gaudichots 2015
Domaine Forey została założona w 1840 roku, a Régis Forey jest zaangażowany w losy rodzinnej winnicy od 1987 roku. Od 1989 przejął wszystkie aspekty zarządzania biznesem, od utrzymania winnic i prowadzenia piwnic po sprzedaż. Domaine zbiera winogrona na ośmiu hektarach winnic uprawianych metodami ekologicznymi. Forey ma działki zajmujące najwyższe pozycje w Grands Crus Echézeaux i Clos de Vougeot. Prawdziwym klejnotem są jednak małe działki nad La Tâche w Premier Cru Les Gaudichots. Les Gaudichots jest jednym z najlepszych terroirów tego miejsca. Do czasu przejęcia dużej części terenu przez Domaine de la Romanée-Conti od Liger-Belair w latach trzydziestych XX wieku i związanej z tym integracji z zakładem La Tâche, Domaine de la Romanée-Conti produkowało również wina 1er Cru z tego miejsca. Régis Forey produkuje niezwykle soczyste czerwone wina, które są wyjątkowo niezawodne nawet w mniejszych rocznikach i są wspierane przez enologa, który doradza również Domaine de la Romanée-Conti. Wina czerwone zwykle dojrzewają w ciągu 3-4 dni zimnej maceracji i okresu maceracji trwającego od 20 do 26 dni. Wina dojrzewają w beczkach przez 14 do 18 miesięcy Udział nowego dębu, który jest używany wyłącznie do win Premier i Grand Cru, wynosi od 20 do 50%, w zależności od rodzaju wina i rocznika. Wina są następnie butelkowane bez klarowania i filtrowania.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
La Giroflarie Cote Rotie 2018
Wino pochodzi z 40-letnich krzewów, winogrona zbierane ręcznie. Wino starzone 20 miesięcy w beczkach, 1/3 beczek nowych.
W ustach czarna porzeczka, jezyny, kawa, figi i nuta jałowca, w długim finiszu wychodzą nuty czarnego pieprzu. Doskonałe do czerwonego mięsa, dziczyzny i twardych serów.
Zalecamy karafowanie. Potencjał starzenia 20 lat. 97 pkt - Wine Spectator.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Vieux Chateau Gachet Lalande de Pomerol 2014
Starzone w beczce 12 miesięcy. Krzewy 35letnie. Potencjał około 15letni. Niefiltrowane. Ekologiczne metody uprawy zrównoważonej.
Polecamy do wołowiny, dziczyzny i dzikiego ptactwa.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Yann Chave Hermitage
100% syrah.Wino choć świetne do picia teraz powinno być jeszcze starzone dla osiągnięcia najwyższego potencjału. W nosie wyczuwalny dżem z czarnej porzeczki, lukrecja, przyprawy i nuty dymne. Podobnie na podniebieniu wraz z gęstymi i intensywnymi lecz finezyjnymi taninami i długim finiszem.
Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 24 godziny