Spontaniczna fermentacja. Dojrzewało w starym francuskim dębie z niewielką ilością nowego dębu, aby zachować aromaty czerwonych owoców. Wino o kolorze lekkiej czerwieni, z aromatami kwiatowymi, dojrzałych czerwonych owoców i miękką, elastyczną konsystencją.
Dojrzewanie 12 miesięcy w beczkach dębowych. Aromaty wiśni i czereśni, waniliowe nuty odbeczkowe. W ustach akcenty waniliowe, z posmakiem wędzonej śliwki. Pinot z dużą klasą i potencjałęm dojrzewania co najmniej 10letnim.
Spontaniczna fermentacja. Dojrzewało w starym francuskim dębie z niewielką ilością nowego dębu, aby zachować aromaty czerwonych owoców. Wino o kolorze lekkiej czerwieni, z aromatami kwiatowymi, dojrzałych czerwonych owoców i miękką, elastyczną konsystencją.
Domaine Forey została założona w 1840 roku, a Régis Forey jest zaangażowany w losy rodzinnej winnicy od 1987 roku. Od 1989 przejął wszystkie aspekty zarządzania biznesem, od utrzymania winnic i prowadzenia piwnic po sprzedaż. Domaine zbiera winogrona na ośmiu hektarach winnic uprawianych metodami ekologicznymi. Forey ma działki zajmujące najwyższe pozycje w Grands Crus Echézeaux i Clos de Vougeot. Prawdziwym klejnotem są jednak małe działki nad La Tâche w Premier Cru Les Gaudichots. Les Gaudichots jest jednym z najlepszych terroirów tego miejsca. Do czasu przejęcia dużej części terenu przez Domaine de la Romanée-Conti od Liger-Belair w latach trzydziestych XX wieku i związanej z tym integracji z zakładem La Tâche, Domaine de la Romanée-Conti produkowało również wina 1er Cru z tego miejsca. Régis Forey produkuje niezwykle soczyste czerwone wina, które są wyjątkowo niezawodne nawet w mniejszych rocznikach i są wspierane przez enologa, który doradza również Domaine de la Romanée-Conti. Wina czerwone zwykle dojrzewają w ciągu 3-4 dni zimnej maceracji i okresu maceracji trwającego od 20 do 26 dni. Wina dojrzewają w beczkach przez 14 do 18 miesięcy Udział nowego dębu, który jest używany wyłącznie do win Premier i Grand Cru, wynosi od 20 do 50%, w zależności od rodzaju wina i rocznika. Wina są następnie butelkowane bez klarowania i filtrowania.
Dojrzewanie 12 miesięcy w beczkach dębowych. Aromaty wiśni i czereśni, waniliowe nuty odbeczkowe. W ustach akcenty waniliowe, z posmakiem wędzonej śliwki. Pinot z dużą klasą i potencjałęm dojrzewania co najmniej 10letnim.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.