Lekkie, orzeźwiające, naturalne wino białe będące kupażem odmian xarel-lo, macabeu, parellada i monastrell. Powstaje w biodynamicznie uprawianej winnicy Celler Credo w apelacji Penedes leżącej w Katalonii.
Wino pochodzi z winogron uprawianych ekologicznie w Bábakút. Czysty i elegancki, owocowy charakter furminta, dopełniony intensywnym aromatem sprawia, że chcemy kolejny kieliszek. Kolejny i kolejny...
Doskonały, całkowicie wytrawny klasyczny Muskat, winifikowany w stali. O pięknym, owocowym aromacie i delikatnym mineralnym posmakiem z wulkanicznej gleby. Dokonała kwasowość nadaje mu rześkości.Polecany do ryb, szynki parmeńskiej i dojrzałych serów.
Malvasia istriańska, 48 h macerowana na skórkach, fermentacja w stali, na rdzennych drożdżach. Dojrzewana 11 miesięcy na osadzie. Winnica certyfikowana Demeter.
Wino naturalne z jednej z najwyższych winnic w Europie (1350 m n.p.m.) położonej w Sierra Nevada. Jego twórca, Manuel Valenzuela, należy do pionierów win naturalnych (od 1979 roku) i był pierwszym certyfikowanym producentem win organicznych w Hiszpanii. Jednakże zrezygnował z ceryfikowania uważając normy za zbyt mało rygorystyczne.
Orzeźwiające wino białe, będące kupażem odmian riesling, pinot gris, z niewielkim kilkuprocentowym dodatkiem muller thurgau i neuburgera. Powstaje w naturalnie uprawianej morawskiej winnicy prowadzonej przez Jaroslava Osičkę. To bezkompromisowe podejście, spontaniczna fermentacja, całkowity brak filtracji oraz siarkowania. Przez 10 miesięcy wino leżakowało na osadzie w dużych, starych akacjowych i dębowych beczkach. W aromacie kwiaty lipy oraz dojrzałe morele, smak złożony, całość pięknie spięta solidną kwasowością i słonym finiszem. Piękne wino codzienne. Osad jest zaletą, nie wadą.
Wszystkie wieliczkowe wina powstały w 100% z winogron ekologicznych uprawianych w Winnicy Wieliczka w wyniku maceracji na skórkach od 3 dni do pięciu miesięcy. Za fermentację odpowiedzialne były dzikie drożdże. Ewentualny osad na dnie butelek nie obniża jakości wina. Jest rezultatem naturalnego dojrzewania i wynika z ograniczenia do minimum zabiegów przed rozlewem wina. Pojemność butelek 750 ml. Wszystkie butelki numerowane.
Wino świeże i żwawe, charakterystyczne dla szczepu. Marakuja i papaja w aromacie, usta agrestowe, nuty czarnego bzu i grapefruita. Rześka kwasowość, harmonijna struktura.
Malvasia istriańska, 48 h macerowana na skórkach, fermentacja w starych beczkach, na rdzennych drożdżach. Dojrzewana 11 miesięcy na osadzie. Winnica certyfikowana Demeter.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.