Żywe i soczyste wino, fermentowane w stali, z aromatami czerwonych jagód, rozmarynu i odrobiną lukrecji. Jasnorubinowy kolor. Świeże i żwawe, z doskonałą trwałością na podniebieniu, o okrągłej konsystencji i satysfakcjonującym wytrawnym finiszu. Bardzo uniwersalne, doskonałe do mięsnych przystawek, grillowanego mięsa, połączenia pikantnych wędlin i makaronu.
Gęste i bogate wino o aromatach dżemu figowego, dojrzałych czereśni, ciemnej czekolady. W smaku okrągłe, pełne, a jednocześnie aksamitne. Soczyste o długim, łagodnym finiszu.
Refosk z pojedynczej parceli fermentowany w stali, na rdzennych drożdżach (spontaniczna fermentacja). 89 miesięcy leżakowany w beczkach 225l z francuskiego dębu.
Czerwone wino z klasycznej dla regionu odmiany modry portugal. Powstaje w naturalnie uprawianej morawskiej winnicy prowadzonej przez Jaroslava Osičkę. Spontaniczna fermentacja, dojrzewanie w dużych, starych dębowych beczkach przez 10 miesięcy. W aromacie i smaku sporo czereśni i jeżyn. Orzeźwiające, z dobrą kwasowością.
Kolejne wino duetu Coca i Fito. Staranna selekcja gron z różnych siedlisk w Montsant. Intensywna wiśnia, dojrzałe czerwone i czarne owoce z nutami przypraw i lekkiej słodyczy. Wino jest balsamiczne, dobrze zbudowane, z dojrzałymi taninami. Na podniebieniu aksamitne i pozostawia długi finisz. Dojrzewanie: 12 miesięcy w beczce francuskiej i amerykańskiej.
Samsara Priorat, czyli owoc wspólnych sił Coca y Fitó z Trossos del Priorat. Garnacha, Cariñena, Syrah i Cabernet Sauvignon leżakujące 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego (80%) i amerykańskiego (20%), cieszą nas w kieliszku aromatami dojrzałych czerwonych owoców z akcentem mandarynek i nutami balsamicznymi. Usta miękkie przyprawione dojrzałą taniną z długim i świeżym finiszem.
Wino powstaje w katalońskiej apelacji Emporda, z ponad stuletnich krzewów. Jest intensywnie wiśniowe, przeważają w nim nuty żurawiny, malin, tymianku. Na podniebieniu bardzo eleganckie, mineralne, balsamiczne z odrobiną kakao. Finisz długi z miękkimi garbnikami.
Kolor purpurowy. Intensywne, owocowe aromaty charakterystyczne dla odmiany – śliwki oraz czerwone i czarne porzeczki. Gładkie, delikatne tkaniny z długim finiszem. 20% wina leżakuje przez 6 miesięcy we francuskim dębie. Świetnie się komponuje z grillowanym mięsem, stekami, makaronami i serami.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.