Wino pochodzi z 40-letnich krzewów, winogrona zbierane ręcznie. Wino starzone 20 miesięcy w beczkach, 1/3 beczek nowych.
W ustach czarna porzeczka, jezyny, kawa, figi i nuta jałowca, w długim finiszu wychodzą nuty czarnego pieprzu. Doskonałe do czerwonego mięsa, dziczyzny i twardych serów.
Samsara Priorat, czyli owoc wspólnych sił Coca y Fitó z Trossos del Priorat. Garnacha, Cariñena, Syrah i Cabernet Sauvignon leżakujące 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego (80%) i amerykańskiego (20%), cieszą nas w kieliszku aromatami dojrzałych czerwonych owoców z akcentem mandarynek i nutami balsamicznymi. Usta miękkie przyprawione dojrzałą taniną z długim i świeżym finiszem.
Wino powstaje w katalońskiej apelacji Emporda, z ponad stuletnich krzewów. Jest intensywnie wiśniowe, przeważają w nim nuty żurawiny, malin, tymianku. Na podniebieniu bardzo eleganckie, mineralne, balsamiczne z odrobiną kakao. Finisz długi z miękkimi garbnikami.
Aromaty są pieprzne, korzenne, z wyczuwalną nutą dojrzałych, czerwonych owoców. Na podniebieniu wino jest miękkie i gładkie, z idealną świeżością, a sam finisz jest wytrawny i odświeżający. W ustach obłędna ziarnista faktura garbników oraz soczysta "pijalność".
Kolor purpurowy. Intensywne, owocowe aromaty charakterystyczne dla odmiany – śliwki oraz czerwone i czarne porzeczki. Gładkie, delikatne tkaniny z długim finiszem. 20% wina leżakuje przez 6 miesięcy we francuskim dębie. Świetnie się komponuje z grillowanym mięsem, stekami, makaronami i serami.
Jasna rubinowa czerwień. Aksamitne wiśniowe aromaty. Na podniebieniu doskonały owoc z nutami orzecha włoskiego i czekolady, przyjemnie świeża kwasowość, obecna tanina i aromatyczny finisz.
Czerwony, wytrawny, klasyczny Shiraz z Australii od Magpie Estate. Magpie, czyli inaczej „Sroka” to wspólne przedsięwzięcie znanego winiarza z regionu Barossa Rolfa Bindera i handlarza winami z Cambridge Noela Younga. Nazwa „The Black Craft” nawiązuje do pracy niemieckich drukarzy. Jest to ukłon dla niemieckich imigrantów, którzy właśnie jako pierwsi posadzili szczep Shiraz w Barossa Valley. Shiraz ten pochodzi z najlepszych winnic w dolinie Barossa. Wino dojrzewało 11 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. W kupażu dodane jest 5% Petit Syrah, co nadaje winu strukturę i dodaje aromatu przypraw. Jest to klasyczny Shiraz z Australii, z intensywnymi pikantnymi smakami gęstego kompotu jeżynowego, czarnego pieprzu i typowych, bogatych w żelazo smaków wołowiny. Bez cienia dżemu, bez słodyczy, to poważny shiraz o zrównoważonej kwasowości, delikatnych aksamitnych taninach i niesamowitej długości. Idealne połączenie z daniami z grilla: zarówno warzywa jak i mięso.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.